Pension en oppas

Waar de hond ook echt hond kan zijn

Spelen in de buitenren

Een hond is een roedeldier en voelt zich daarom het beste in gezelschap. Natuurlijk het liefste bij de eigen baas, maar als die moet werken of op vakantie gaat is het gezelschap van andere honden de beste optie. Iedereen die zijn hond wel eens mee neemt naar het strand of een losloopplaats weet wat ik bedoel. Samen spelen, rennen en rollebollen vind elke hond leuk. Dat vinden ook de honden die aangelijnd veel minder trek hebben in andere honden.

Dat roedelinstinct is de basis voor de oppas. Hier zijn geen kennels waar de honden in zitten. Er is één ruimte waar ze samen zijn. Bij slecht weer binnen, bij mooi weer in de buitenren. Natuurlijk zijn er uitzonderingen mogelijk: pups moeten wel voldoende rust krijgen, dus die worden nu en dan even apart gezet om te kunnen rusten voor ze verder gaan in de groep. Ook de oudere honden zitten niet altijd te wachten op grote drukte. Ook dan is er gelegenheid voor een eigen rustplekje.

Als een hond zich niet aan kan passen aan het groepsgebeuren, dan is er helaas geen plek voor hem of haar. Dat komt gelukkig maar zelden voor.