Pet Health Center

Het hebben van een hond of kat gaat niet altijd vanzelf.
Soms doen zich problemen voor als overgewicht, huid- of vachtproblemen, slechte adem of onrustig gedrag.

In dat soort gevallen kan de Health Coach van dienst zijn. In januari 2021 heb ik mijn opleiding tot Prins Health coach afgerond. Health Coaches beantwoorden alle vragen over het gedrag, de voeding, huisvesting en gezondheid van het huisdier.

Ondersteuning om te beginnen
Voor iedereen die erover nadenkt om een huisdier aan te schaffen, is de Prins Health Coach de aangewezen persoon voor meer begeleiding in het eerste levensjaar van het toekomstige huisdier. Zo zorgen we samen voor een goede start!

Een steuntje in de rug
Naast dat de Health Coaches er zijn voor de beginnende huisdiereigenaar, bieden ze huisdieren en hun baasjes ondersteuning aan in hun verdere leven samen. Een extra steuntje in de rug is altijd fijn, en prettig om op terug te kunnen vallen bij vragen of problemen. Denk bijvoorbeeld aan een hond die moeite heeft met eten, of een kat die angstig is of last heeft van huidproblemen. De Health Coach geeft gericht advies en begeleidt en ondersteunt je bij het zoeken naar de juiste oplossing.

Tijdens een bezoek aan de PHC wordt gekeken en besproken hoe de hond zich gedraagt, waar aandachtspunten liggen en welke mogelijkheden er zijn voor verbetering. Op basis van dit bezoek stel ik als PHC een adviesrapport met daarin de praktische tips en een stappenplan voor verbeteringen.

Een Pet Health Coach is zeker geen dierenarts. Bij medische klachten zal ik ook altijd doorverwijzen naar een dierenarts. Maar er zijn veel vragen waarvoor de dierenarts een stap te ver is, daar komt de kennis en ervaring van de Health Coach naar voren.